Nieuwbouw 10 appartementen Brummen

Aan de Akkergeelster in Brummen is een tot nu onbebouwd perceel, klaar voor de realisatie van een nieuwe bestemming. Het plan van TERRANOVA Vastgoedontwikkeling & -beheer, zoals vastgelegd in de Bouwteamovereenkomst van april 2021, is om hier tien duurzame appartementen te creëren. Het doel is betaalbare woningen te bouwen, zodat ook starters of 1- tot 3-persoonshuishoudens een betaalbare woning kunnen huren of kopen. Deze visie kreeg concrete vorm met de ondertekening van de Projectovereenkomst in juli 2023.

 

In dit project is er niet alleen gedacht aan functionaliteit, maar ook aan stijlvolle innovatie. De architect Marcel Martensen en landschapsarchitect Studio REDD hebben samen een eigentijds ontwerp gesmeed. Dit wordt zichtbaar door niet alleen de toepassing van duurzame en onderhoudsarme materialen, maar ook de aandacht voor biodiversiteit: een verscheidenheid aan beplanting op een retentiedak. Het plan is in bouwteamverband gezamenlijk met Hoornstra Bouw geëngineerd, waarbij het ontwerp is geëvolueerd van Schetsontwerp naar Voorlopig Ontwerp en Definitief Ontwerp. We hebben een intensief proces doorlopen met als doel om een relatief hoge woonkwaliteit te bieden en tegelijkertijd voorzieningen te creëren om de woonlasten voor de genoemde doelgroepen te beperken. 

 

Het resultaat van dit ontwerpproces is een tweelaags woongebouw ‘Terranova Uno’ met een collectieve daktuin voor alle bewoners op de eerste verdieping. Bovendien kunnen alle bewoners profiteren van de opbrengst van een toegewezen set van de in totaal 49 zonnepanelen op het hoogste dak, waardoor de mogelijkheden van het zuidelijk georiënteerde dak, zowel op de daktuin als op het hoogste dak, optimaal worden benut.

 

Deze ‘BENG’-appartementen (Bijna Energieneutraal Gebouwd) zijn volledig gasloos en zijn voorzien van vloerverwarming die niet alleen verwarmt, maar ook koelt. Dankzij hoogwaardige isolatie en triple A glas wordt een laag energieverbruik gerealiseerd, terwijl op zomerse dagen de zon vriendelijk wordt buitengehouden door de slim geplaatste screens in de gevels aan de zuidzijde.

 

Met de geplande start van de bouw in oktober 2023 streven we ernaar om het project in het 3e kwartaal van 2024 op te leveren.

  Woningbouw

Nieuwbouw 10 appartementen Brummen

Neem contact op

U dient akkoord te gaan met het privacy verklaring